top of page

Kuka minä olen?

Anne-Viitamaki-image_edited.jpg
story_logo-maare_cmyk-pdf.png

Olen Anne Viitamäki, ratkaisukeskeinen työnohjaaja ja työyhteisösovittelija

Olen valmistunut Helsingin Psykoterapiainstituutista ratkaisukeskeiseksi työnohjaajaksi 2018 ja ratkaisukeskeiseksi työyhteisösovittelun asiantuntijaksi 2020. Olen suorittanut myös perhehoitoliiton Työnohjaajajana perhehoidon kentässä -lisäkoulutuksen. Yrittäjän ammattitutinnon sain päätökseen 2021.

Aikaisempi taustani on vahvasti kaupan maailmasta, johon minulla on peruskoulutuksen lisäksi mm. esimies-, johtamis- sekä työpaikkakouluttajakoulutus. Olen työskennellyt n. 25 vuotta pääasiassa tavarataloissa esihenkilö- ja asiantuntijatehtävissä, työpaikkaohjaajana sekä mm. erilaisissa projekteissa kouluttajana. Erikoistavarakaupoissa olen toiminut myymäläpäällikön roolissa. Lisäksi erilaiset toimistotyöt ja HR-tehtävät sekä hakemuskäsittely löytyvät kokemuslistaltani. Tällä hetkellä työskentelen myös toimisto- ja asiakaspalvelutehtävissä.

Lastensuojelun kiemurat ja perhehoitajan työ sekä elämäntapa ovat tulleet tutuiksi toimiessani useita vuosia sijaisäitinä ja muutamia vuosia myös tukivanhempana.

Vapaaehtoistyössä olen ollut Suomen Mielenterveys -seuran kouluttamana tukihenkilönä kriisikeskuksessa sekä Adoptioperheet ry:n kouluttamana adoptiomentorina.

Työorientoituneena henkilönä olen aina ollut erityisen kiinnostunut työhön liittyvistä asioista sekä niiden ja oman itsen kehittämisestä. Työnohjaajan työstä innostuin lopullisesti saadessani siitä sijaisäitinä ollessani merkittävästi apua ja voimavaroja itselleni raskaassa tilanteessa. 

Kokemuksiinikin perustuen uskon lujasti ääneen puhumisen ajatuksia selkeyttävän voimaan. Ohjauksissani autan Sinua löytämään vastauksia mietteisiisi ja mahdollisiin pulmiisi dialogissa ratkaisukeskeisillä kysymyksillä ja tehtävillä. Olen Suomen työnohjaajat ry:n jäsen ja toimin työnohjauksen eettisten periaatteiden mukaisesti. 
 

bottom of page